Gastro balení

Posted in : Cizokrajná kuchyně, neobvyklé recepty on by : Hedy

Španělsko to není pouze destinace, která může nabídnout krásnou přírodu a lákavé historické památky, ale také skvostnou gastronomii. Španělsko se vyznačuje neodolatelnými pokrmy jako je například paella, ale také skvostnými víny nejrůznějších odrůd. Jednotlivá vína si můžete vybrat na této webové adrese: www.bmcbrno.cz/spanelska-vina.

Vína s lahodnou chutí

Španělská vína mají nezaměnitelnou chuť i barvu. Nejčastěji pěstovanými odrůdami španělského červeného vína patří odrůdy Tempranillo, Garnacha, Syrah a Merlot. Díky příznivému podnebí není Španělsko pouze dodavatelem červeného bíla, ale také bílého. Vinařskými oblastmi, z nichž pochází skvostná španělská vína, jsou zejména Rioja a Ribera del Duero. Vína pěstovaná v těchto oblastech patří k těm nejlepším, nejvyhledávanějším a nejoceňovanějším vínům na světě. Pochutnáte-li si rádi na sladkých vínech, pak by Vašim chuťovým pohárkům neměla uniknout vína Bodegas Perez Barquero pocházející z regionu Montilla – Moriles, který najdete v nejjižnější části Španělského království.

Vinařství Bodegas Perez Barquero se specializuje na pěstování sladké odrůdy vína Pedro Ximénes. Z této odrůdy stojí bez pochyb za zmínku zejména víno Gran Barquero Pedro Ximenéz. Barva tohoto vína je antracitová s odstíny mahagonu a jodu. Přičichnete-li k tomu vínu, ucítíte vůni rozinek smíchanou s vůní exotického dřeva, kávy nebo kakaa. V závěru na patře ucítíte chuť kávy s mlékem. Toto víno získalo několik ocenění. Naposledy v roce 2013 se toto víno stalo vítězem soutěže Grand Wine & Degustation Test ČR. Doporučená teplota podávání je 15 – 20 stupňů Celsia. Vychlazené je možné podávat při teplotě 10 – 12 stupňů Celsia. S gastro balením dodáte Vašemu pohoštění tu nejlepší atmosféru.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0 (from 0 votes)