22 února, 2012
Recept na Polévku z mušlí
Posted in : Mořské plody a ryby, Polévky on by : admin
Polévka z mušlí
Suroviny
- Kilo čerstvých mušlí(zaděnky jedlé)
- Půl citrónu
- 400ml rybího vývaru
- 2 šalotky
- brambora
- 30g másla
- čtvrt lžičky sušeného tymiánu
- 400ml mléka
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- svazek pažitky
Postup
Mušle přebere a ty otevřené vyhodíme.Půlku citrónu pokrájíme na kolečka a vložíme je do vývaru a spolu s mušlemi je vaříme asi hodnu nebo dokud se neotevřou.
Mezitím si oloupeme bramboru s cibulemi a pokrájíme je na menší kousky.
Když jsou mušle uvařené, scedíme vývar a mušle přebereme.Tentokrát vyhodíme ty zavřené a z těch otevřených vyjmeme maso.
Cibule podusíme na polovině másla spolu s tymiánem, poté přidáme vývar, mléko a brambory a vaříme do měkka.
Zbytek másla smícháme s moukou a po malých částech rozvaříme v polévce.
Chvíli ještě povaříme, ochutíme solí a pepřem a vložíme do ní maso z mušlí.
Nakonec jí posypeme sekanou pažitkou.