HomeCizokrajná kuchyně, neobvyklé recepty Paella – lahodná letní večeře

Paella – lahodná letní večeře

Posted in : Cizokrajná kuchyně, neobvyklé recepty on by : Hedy

Nemůžete se již dočkat letní dovolené a rádi byste si toto čekání zpříjemnili vynikající španělskou kuchyní? Jídelníček Španělů je více než kterákoliv jiná kuchyně ovlivněn svou bohatou historií. Ve Španělsku můžete ochutnat pokrmy, které jsou typická pro dané regiony stejně jako pro celé Španělsko. K nejslavnějším španělským pokrmům náleží paella, jejíž kořeny sahají do Valencie. Dnes ji však můžete ochutnat v různých variantách také v jiných částech Španělska.

Název paella je odvozen od pánve se dvěma držadly, na které se tento lahodný pokrm připravuje. Říká se, že každé jídlo má svou typickou vůni. To platí dvojnásob o paelle, neboť její mořská vůně ve Vás vzbudí touhu podívat se také letos k moři. Jen stěží si lze představit paellu bez rýže, kterou do Španělska přivezli Arabové, kteří ve Španělsku dlouhá století pobývali. O ochutnání paelly však nemusíte nadále už pouze snít, neboť majitelé webových stránek španělské recepty se rozhodli Vám s přípravou paelly ale i jiných španělských pokrmů pomoci. Recept na typickou valencijskou paellu najdete na této webové adrese www.spanelskerecepty.cz.

Internetové španělské recepty jsou připraveny tak, aby přípravu daných pokrmů zvládli jak profesionální kuchaři, tak ti, kteří si nedovedou představit svůj volný čas bez vaření. U každého receptu najdete také seznam potřebných ingrediencí. Mezi ty nejzákladnější patří kuřecí a králičí maso, bílé fazole, rajčata, snítka rozmarýnu a rýže na paellu. Fotografie, které pro Vás autoři španělských receptů připravili, Vás provedou úspěšným vyhotovením tohoto lahodného pokrmu.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0 (from 0 votes)