Tip na dobrou pizzu

Posted in : Cizokrajná kuchyně, neobvyklé recepty on by : proseo

Před časem jsem dostal chuť na pravou italskou pizzu, na jakou jsem zvyklý z cest po Itálii. Jenže jsem z dřívějška neměl příliš dobré vzpomínky na pizzy, které mi naservírovali v českých restauracích. Naštěstí jsem dostal vynikající tip, o který se s vámi rád podělím.

Italskou pizzu neumí dělat každá pizzerie

Oním tipem je Pizzerie Plzeň J. Gotti, která sídlí přímo v centru západočeské metropole, v blízkosti křižovatky U Práce. Restaurace vaří typické italské pokrmy, které připravuje pokud možno z čerstvých surovin. To je první důvod, proč jsem se rozhodl ji vyzkoušet. Tím druhým byl fakt, že pizzu dělají podle tradičních italských receptur, které se snaží poctivě dodržovat. Znáte to. Přijdete do restaurace, poručíte si pizzu a po chvíli vám na stůl naservírují něco, co ji připomíná opravdu jen vzdáleně.

Záleží na těstě i přísadách

J. Gotti mé toužebné očekávání po dobré pizze beze zbytku naplnil. O tom, že nejlepší pizza v Plzni se na 99% dělá právě zde, jsem se přesvědčil na vlastní chuťové buňky. Pizza byla příjemně křupavá, všechny ingredience k sobě perfektně ladily. Zapůsobila na mě i příjemná atmosféra restaurace, a to včetně personálu. Na jídlo jsem nečekal nijak dlouho, přestože bylo v restauraci těsně po 5. hodině večer celkem dost zákazníků.

Pizza1

K dobré pizze patří dobrá italská káva

Pizzerii rozhodně doporučuji. Na výběr zde máte z více než 20 druhů pizzy. Kromě toho si můžete objednat i mnoho dalších italských specialit. V nabídce jsou všemožné druhy těstovin, rizoto, plněné ciabatty. Dočkáte se i lahodné italské kávy. Prostě přesně tak, jak si člověk představuje dobrou restauraci v italském duchu.
A pokud zrovna nemáte čas zavítat přímo do provozovny, podnik nabízí i rozvoz jídel v Plzni, případně i jejím blízkém okolí, a to zcela zdarma. Jídla si můžete objednávat online na webu podniku, možná je samozřejmě také telefonická objednávka na čísle 607 130 130.
Nezbývá než popřát dobrou chuť. Doufám, že budete spokojení stejně jako jsem já pokaždé, když do restaurace J. Gotti zavítám.
Komerční sdělení

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0 (from 0 votes)