HomeCizokrajná kuchyně, neobvyklé recepty Středomořské chutě u vás doma

Středomořské chutě u vás doma

Posted in : Cizokrajná kuchyně, neobvyklé recepty on by : Hedy

Holdujete cizokrajným kuchyním více než české? Užíváte si lehkost středomořských jídel a rádi zapomínáte na tradiční těžké středoevropské pokrmy? Máme pro vás tip, jak si jídla, která znáte z letních zahraničních dovolených vychutnat plnými doušky.

Možností je vícero. Pokud neradi vaříte, můžete si čas od času zajít do některé z mnoha restaurací zaměřených na evropské a světové kuchyně, které u nás právem našly místo a uplatnění. Nejen ve větších krajských městech, ale i v menších obcích celé České republiky se dají bez problémů najít například italské restaurace, kde si můžete vybrat z nepřeberného množství druhů lahodných těstovin a křupavých pizz plněných největšími lahůdkami a sypaných parmezánem či mozzarellou.

Také řecká kuchyně si u nás našla svoje příznivce. Čí dál více gurmánů si pochutnává například na tradičním řeckém gyrosu, souvlaki či na musace z jehněčího masa. A koho by náhodou tyto kuchyně nudily, můžou přijít na řadu třeba tradiční španělské potraviny, ať už v podobě talíře plného oliv, kozího či ovčího sýra, sušeného jamónu, či klasických tapas.

A ti, kdo si raději pochutnají na podomácku připravených středomořských pochoutkách, si mohou na základě nejrůznějších receptů připravit jakékoliv oblíbené dobroty v teple domova. Je sice pravdou, že se v našich krajích dají některé cizokrajné potraviny sehnat obtížněji, nicméně, kdo se zajímá o gastronomii, ví, že se některé potraviny dají koupit třeba na internetu ve výhodných gastro baleních, která zaručí vynikající chuť i dlouhou trvanlivost.

Na dovoz španělských potravin se zaměřuje například společnost BMC Brno, která pod vlastní značkou Baasta prodává na webových stránkách www.bassta.cz produkty, jež dováží od osvědčených dodavatelů ze Španělska. Díky této brněnské společností si tedy můžete dopřávat středomořské chutě v podstatě kdykoliv.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0 (from 0 votes)