HomeCizokrajná kuchyně, neobvyklé recepty Španělské olivy by neměly rozhodně na silvestrovskou párty chybět

Španělské olivy by neměly rozhodně na silvestrovskou párty chybět

Posted in : Cizokrajná kuchyně, neobvyklé recepty on by : admin

olives-3466908_640
Pomalu začínáte přemýšlet nad slavnostním silvestrovským pohoštěním? Bez oliv se při přípravě silvestrovských pokrmů jen stěží obejdete.

Lahodná olivová pomazánka na silvestrovskou oslavu

Olivy si můžete dopřát jen tak, plněné nebo dokonce ve fantastických receptech. Již dávno neplatí, že by byly olivy pouze výhradně součástí středomořské kuchyně. Olivy patří dokonce do typických španělských potravin. Běžně se s nimi v nejrůznější podobě můžeme setkat také v té české. Z černých oliv můžete připravit například tradiční olivovou pastu. Budou se naprosto vyjímat na oblíbených španělských tapasech nebo českých jednohubkách. Velmi lahodně chutná na opečeném bílém pečivu. K přípravě budete potřebovat vypeckované gastro balení olivy, lístky čerstvého tymiánu, čerstvou šalvěj, stroužky česneku, kapary, špetku mletého chilli, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Olivová pasta krásně voní a na jazyku se přímo rozplyne. Bylinky a česnek nejprve nasekáte na drobné kousky a společně s olivami, chilli a kapary rozmixujete. Postupně přidáte olivový olej a na závěr pastu dochutíte solí, čerstvě mletým pepřem a citrónovou šťávou. Olivy můžete použít také k přípravě oblíbených pizz, těstovinových a zeleninových salátů i pečeného kuře se zeleninou a olivami.

Několik důvodů, proč jíst olivy

Existuje hned několik důvodů, proč jíst oliv. Spoustu zajímavých informací o olivách se dovíte mimo jiné i zde www.bassta.cz. Především málokdo stále ještě dnes ví, že ačkoliv je pro olivy typická specifická chuť, jsou velmi zdravé. Jsou totiž velmi významným zdrojem vitamínů A a E, nenasycených mastných kyselin, antioxidantů a přírodních vláknin. Olivy obsahují také celou řadu minerálů a to především železa, vápníku, draslíku a hořčíku. Olivy mají blahodárné účinky na snížení cholesterolu v krvi a společně s antioxidačními účinky omezují také riziko vzniku cévních onemocnění a některých druhů rakoviny. Olivy dnes představují pevné místo ve zdravé výživě.

 

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0 (from 0 votes)