Posts Tagged ‘gastro balení’

postheadericon Středomořské chutě u vás doma

Holdujete cizokrajným kuchyním více než české? Užíváte si lehkost středomořských jídel a rádi zapomínáte na tradiční těžké středoevropské pokrmy? Máme pro vás tip, jak si jídla, která znáte z letních zahraničních dovolených vychutnat plnými doušky.

Možností je vícero. Pokud neradi vaříte, můžete si čas od času zajít do některé z mnoha restaurací zaměřených na evropské a světové kuchyně, které u nás právem našly místo a uplatnění. Nejen ve větších krajských městech, ale i v menších obcích celé České republiky se dají bez problémů najít například italské restaurace, kde si můžete vybrat z nepřeberného množství druhů lahodných těstovin a křupavých pizz plněných největšími lahůdkami a sypaných parmezánem či mozzarellou.

Také řecká kuchyně si u nás našla svoje příznivce. Čí dál více gurmánů si pochutnává například na tradičním řeckém gyrosu, souvlaki či na musace z jehněčího masa. A koho by náhodou tyto kuchyně nudily, můžou přijít na řadu třeba tradiční španělské potraviny, ať už v podobě talíře plného oliv, kozího či ovčího sýra, sušeného jamónu, či klasických tapas.

A ti, kdo si raději pochutnají na podomácku připravených středomořských pochoutkách, si mohou na základě nejrůznějších receptů připravit jakékoliv oblíbené dobroty v teple domova. Je sice pravdou, že se v našich krajích dají některé cizokrajné potraviny sehnat obtížněji, nicméně, kdo se zajímá o gastronomii, ví, že se některé potraviny dají koupit třeba na internetu ve výhodných gastro baleních, která zaručí vynikající chuť i dlouhou trvanlivost.

Na dovoz španělských potravin se zaměřuje například společnost BMC Brno, která pod vlastní značkou Baasta prodává na webových stránkách www.bassta.cz produkty, jež dováží od osvědčených dodavatelů ze Španělska. Díky této brněnské společností si tedy můžete dopřávat středomořské chutě v podstatě kdykoliv.

postheadericon Gastro balení

Španělsko to není pouze destinace, která může nabídnout krásnou přírodu a lákavé historické památky, ale také skvostnou gastronomii. Španělsko se vyznačuje neodolatelnými pokrmy jako je například paella, ale také skvostnými víny nejrůznějších odrůd. Jednotlivá vína si můžete vybrat na této webové adrese: www.bmcbrno.cz/spanelska-vina.

Vína s lahodnou chutí

Španělská vína mají nezaměnitelnou chuť i barvu. Nejčastěji pěstovanými odrůdami španělského červeného vína patří odrůdy Tempranillo, Garnacha, Syrah a Merlot. Díky příznivému podnebí není Španělsko pouze dodavatelem červeného bíla, ale také bílého. Vinařskými oblastmi, z nichž pochází skvostná španělská vína, jsou zejména Rioja a Ribera del Duero. Vína pěstovaná v těchto oblastech patří k těm nejlepším, nejvyhledávanějším a nejoceňovanějším vínům na světě. Pochutnáte-li si rádi na sladkých vínech, pak by Vašim chuťovým pohárkům neměla uniknout vína Bodegas Perez Barquero pocházející z regionu Montilla – Moriles, který najdete v nejjižnější části Španělského království.

Vinařství Bodegas Perez Barquero se specializuje na pěstování sladké odrůdy vína Pedro Ximénes. Z této odrůdy stojí bez pochyb za zmínku zejména víno Gran Barquero Pedro Ximenéz. Barva tohoto vína je antracitová s odstíny mahagonu a jodu. Přičichnete-li k tomu vínu, ucítíte vůni rozinek smíchanou s vůní exotického dřeva, kávy nebo kakaa. V závěru na patře ucítíte chuť kávy s mlékem. Toto víno získalo několik ocenění. Naposledy v roce 2013 se toto víno stalo vítězem soutěže Grand Wine & Degustation Test ČR. Doporučená teplota podávání je 15 – 20 stupňů Celsia. Vychlazené je možné podávat při teplotě 10 – 12 stupňů Celsia. S gastro balením dodáte Vašemu pohoštění tu nejlepší atmosféru.