Posts Tagged ‘guláš’

postheadericon Recept na Hovězí guláš

Hovězí guláš

Suroviny

  • 500g hovězí kližky
  • lžíce sádla
  • 50g slaniny
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce strouhaného chlebu
  • 200ml piva
  • sůl
  • mletá paprika
  • špetka mleté pálivé papriky
  • pepř

Postup

Maso očistíme a pokrájíme.Cibuli a česnek okoupeme.Cibuli pokrájíme, česnek  rozetřeme.Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme a vyjmeme jí.K tuku z ní přidáme cibuli a podusíme jí.Po chvíli nasypeme ke směsy maso a zprudka ho opečeme.

Maso zaprášíme paprikou, přidáme chléb, pivo a česnek,podlijeme vodou  a uvaříme do měkka.

Hotový guláš posypeme na talíři slaninou a podáváme s vařenými bramborami.

postheadericon Recept na Maďarský guláš

Maďarský guláš

Suroviny

  • 500g brambor
  • 3 cibule
  • olej
  • 250g mletého hovězího masa
  • 250g mletého vepřového masa
  • sůl
  • půl lžičky sladké papriky
  • 1500ml kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 500g rajčat
  • konzerva rajčatového protlaku
  • 200g sterilované kukuřice
  • sekaná petrželka

Postup

Brambory oloupeme a pokrájíme.Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme smažit na olej.Přidáme sůl, papriku a maso a opečeme.Poté zalijeme vývarem a přidáme brambory.Povaříme do měkka.PO té přisypeme pokrájená rajčata, protlak a kukuřici a vaříme dalších 5-10 minut.

Nakonec dochutíme nasekanou petrželkou.