Posts Tagged ‘guláš’
Recept na Hovězí guláš
Hovězí guláš
Suroviny
- 500g hovězí kližky
- lžíce sádla
- 50g slaniny
- cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce strouhaného chlebu
- 200ml piva
- sůl
- mletá paprika
- špetka mleté pálivé papriky
- pepř
Postup
Maso očistíme a pokrájíme.Cibuli a česnek okoupeme.Cibuli pokrájíme, česnek rozetřeme.Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme a vyjmeme jí.K tuku z ní přidáme cibuli a podusíme jí.Po chvíli nasypeme ke směsy maso a zprudka ho opečeme.
Maso zaprášíme paprikou, přidáme chléb, pivo a česnek,podlijeme vodou a uvaříme do měkka.
Hotový guláš posypeme na talíři slaninou a podáváme s vařenými bramborami.
Recept na Maďarský guláš
Maďarský guláš
Suroviny
- 500g brambor
- 3 cibule
- olej
- 250g mletého hovězího masa
- 250g mletého vepřového masa
- sůl
- půl lžičky sladké papriky
- 1500ml kuřecího nebo hovězího vývaru
- 500g rajčat
- konzerva rajčatového protlaku
- 200g sterilované kukuřice
- sekaná petrželka
Postup
Brambory oloupeme a pokrájíme.Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme smažit na olej.Přidáme sůl, papriku a maso a opečeme.Poté zalijeme vývarem a přidáme brambory.Povaříme do měkka.PO té přisypeme pokrájená rajčata, protlak a kukuřici a vaříme dalších 5-10 minut.
Nakonec dochutíme nasekanou petrželkou.