Posts Tagged ‘Jahodové knedlíky’

postheadericon Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Jahody má každý rád a když je teď okolo nás plno jahod, připravte si z nich něco dobrého. Existuje strašně moc receptů z jahod – stačí jen vyjmenovat dort, koláč, buchtu, jahodovou bublaninu, tiramisu nebo zmrzlinu. Na nich si určitě pochutná snad každý. Jahody právem patří mezi nejoblíbenější ovoce v Česku.

Dnes se podíváme na jahodové knedlíky, které jsou připravené z tvarohového těsta. Knedlíky jsou skvělým obědem nejen na jarní, ale i na letní dny, kdy sezóna jahod zrovna vrcholí.

Potřebné suroviny na těsto:

  • 2 kostky tvarohu (je nutné, aby to byl ten v alobalu)
  • cca 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Dále potřebujeme:

  • čerstvé jahody
  • voda + sůl
  • tvaroh na strouhání
  • cukr
  • máslo

Postup:

Připravíme si jahody – odstraníme stopky a omyjeme je. Pokud máme příliš velké jahody, tak je přepůlíme.

Nejprve je nutné připravit těsto. Tvaroh smícháme s moukou, solí a vajíčkem. Připravíme těsto. Podle potřeby přisypeme trošku mouky.

Z těsto připravíme váleček, který rozdělíme na stejné díly. U každého dílu vytvoříme placku a vložíme do něj jahodu. Vytvoříme knedlíky.

Knedlíky hodíme do vroucí osolené vody, kde je vaříme necelých deset minut.

Až budou knedlíky hotové, posypeme je strouhaným tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Pokud hledáte další recept s jahodami, podívejte se na tuto stránku, kde najdete další recepty.