Posts Tagged ‘Králík’

postheadericon Vaříme španělské recepty v kurzech vaření

Dušený králík na čokoládě

Dušený králík na čokoládě, zdroj: spanelskerecepty.cz

Milujete španělskou kuchyni, ale recepty vámi připravované postrádají originální chuť. Možná k tomu přispívají nevhodné ingredience, možná malá změna v postupu, která má zásadní vliv na výsledek. Nebo jste nikdy pořádně nevařili a rádi byste se naučili pár receptů na skvělá španělská jídla? Ať tak či onak, pomoc, zábavu a spoustu zajímavostí, tipů a triků najdete na kurzech vaření v Brně.

Kurzy vaření Brno vede šikovný šéfkuchař Robert Janíček, který je schopen připravit tradiční pokrmy všech španělských regionů. Cenné zkušenosti týkající se španělské gastronomie získal cestováním po Španělsku a v současné době je rád v kurzech předává dál. V kurzech vaření se naučíte správně zpracovávat zeleninu, poznáte originální španělské suroviny, se kterými jste možná doposud nikdy nepracovali, a nakonec pod vedením šéfkuchaře připravíte vynikající španělské menu začínající jednohubkami tapas a končící klasickým španělským dezertem.

Kurzy vaření v Brně se pořádají v pravidelných termínech, na internetových stránkách http://www.spanelskakuchyne.cz/ tedy sledujte sekci plánované akce a své místo si včas zarezervujte. Účast na kurzech vaření vás značně obohatí po vědomostní i praktické stránce a vy se budete moci doma „vrhnout“ do přípravy těch nejvybranějších pokrmů a svým uměním ohromovat celou rodinu.

Kurzy vaření v Brně jsou příjemným začátkem, jak proniknout blíže do španělské gastronomie, jak poznat tradiční paellu, sušené vepřové maso jamón či rozmanité tapas a jak se naučit vařit jiný typ zdravějších a lehčích pokrmů, než poskytuje česká kuchyně.

postheadericon Recept na Králíka dušeného s lečem

Králík dušený s lečem

Suroviny

  • 4 porce králíka
  • 60g slaniny
  • 2 cibule
  • Půl litru leča
  • Kelímek smetany
  • Mletá paprika
  • Sůl

Postup

Porce králíka osušíme okořeníme solí a paprikou.Slaninu pokrájíme na kostičky a rozehřejeme na pánvi na které králíka opečeme po všech stranách.

PO chvíli přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, chvíli posmažíme a podlijeme vodou nebo masovým vývarem a dusíme do měkka.Těsně před dokončením ke směsy přidáme lečo a ještě chvíli povaříme.Nakonec zalijeme smetanou a prohřejeme.

Podáváme s těstovinami.