Posts Tagged ‘kuchařka’

postheadericon Recept na Hovězí maso s jarní zeleninou

Hovězí maso s jarní zeleninou

Suroviny

  • 70másla
  • 400g předního hovězího bez kosti
  • sůl
  • svazek mrkve
  • 3 brukve
  • květák
  • 250g hrášku
  • lžička hladké mouky
  • petrželka

Postup

Hovězí maso pokrájíme a osolíme.Na másle osmažíme a zalijeme horkou vodou.Dusíme do měkka.

K měkkému masu přidáme očištěnou a na kostičky pokrájenou zeleninu a dusíme do měkka.Udušený pokrm zaprášíme moukou a ochutíme petrželkou a solí.Povaříme a přidáme kousek másla.

Podáváme s bramborami.

postheadericon Recept na Polévka z loupaného hrášku

Polévka z loupaného hrášku

Recept na hrachovou polévku

Recept na hrachovou polévku

Suroviny

  • 10ml oleje
  • cibule
  • utřený česnek
  • kousek celeru
  • 125g žlutého loupaného hrachu
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • lžíce sekaného kopru
  • 150ml podmáslí
  • sůl
  • pepř

Postup

Cibuli i zeleninu oloupeme a pokrájíme.Na pánvi osmažíme cibulku do zlatava a přidáme rozetřený česnek s celerem.Smažíme asi 4 minuty.Po té přidáme hrášek a podusíme 2 minuty.Nakonec zalijeme vývarem, přilijeme protlak a nasypeme posekaný kopr.

Vaříme do měkka.Hotovou polévku promixujeme s podmáslím v mixéru a okořeníme dle chuti solí a pepřem.