Posts Tagged ‘recept’

postheadericon Vaříme španělské recepty v kurzech vaření

Dušený králík na čokoládě

Dušený králík na čokoládě, zdroj: spanelskerecepty.cz

Milujete španělskou kuchyni, ale recepty vámi připravované postrádají originální chuť. Možná k tomu přispívají nevhodné ingredience, možná malá změna v postupu, která má zásadní vliv na výsledek. Nebo jste nikdy pořádně nevařili a rádi byste se naučili pár receptů na skvělá španělská jídla? Ať tak či onak, pomoc, zábavu a spoustu zajímavostí, tipů a triků najdete na kurzech vaření v Brně.

Kurzy vaření Brno vede šikovný šéfkuchař Robert Janíček, který je schopen připravit tradiční pokrmy všech španělských regionů. Cenné zkušenosti týkající se španělské gastronomie získal cestováním po Španělsku a v současné době je rád v kurzech předává dál. V kurzech vaření se naučíte správně zpracovávat zeleninu, poznáte originální španělské suroviny, se kterými jste možná doposud nikdy nepracovali, a nakonec pod vedením šéfkuchaře připravíte vynikající španělské menu začínající jednohubkami tapas a končící klasickým španělským dezertem.

Kurzy vaření v Brně se pořádají v pravidelných termínech, na internetových stránkách http://www.spanelskakuchyne.cz/ tedy sledujte sekci plánované akce a své místo si včas zarezervujte. Účast na kurzech vaření vás značně obohatí po vědomostní i praktické stránce a vy se budete moci doma „vrhnout“ do přípravy těch nejvybranějších pokrmů a svým uměním ohromovat celou rodinu.

Kurzy vaření v Brně jsou příjemným začátkem, jak proniknout blíže do španělské gastronomie, jak poznat tradiční paellu, sušené vepřové maso jamón či rozmanité tapas a jak se naučit vařit jiný typ zdravějších a lehčích pokrmů, než poskytuje česká kuchyně.

postheadericon Andaluská paella

Andaluská paella

typicka-valencijska-paellaŠpanělsko je rozmanitá země, která okouzlí každého svého návštěvníka. Již jste Španělsko navštívili? Kromě specifické kultury, přírody a temperamentu vás jistě nadchnula také španělská kuchyně. Španělé si užívají svůj život a k tomu nezpochybnitelně patří také dobré jídlo a pití. Delikatesy, které můžete ochutnat právě ve Španělsku, budete chtít jíst každý den.

Asi nejtypičtějším španělským jídlem je andaluská paella. Nemůžete strávit dovolenou ve Španělsku, aniž byste paellu alespoň jednou ochutnali. Paella je lahodný pokrm, který je připravovaný z rýže, zeleniny, koření, atd. Samozřejmě existuje mnoho variant jak paellu připravovat. Mezi tři nejznámější varianty patří paella valenciana, paella de marisco a paella mixta.

Nevíte, jak se konkrétní druh paelly připravuje? Jednoduše si recept vyhledejte online! Recepty online jsou nejsnazším způsobem, jak najít recept svého oblíbeného jídla. Dejte si však pozor, aby byl recept skutečně originální. Například paella valenciana se připravuje z rýže, červených fazolí, bílých fazolí, rajčat, králičího a kuřecího masa a koření.

typicka-valencijska-paella-2V paelle na katalánský způsob zase najdete klobásky, vepřové maso, cibuli, hrášek, rajčata, artyčoky, mandle, atd. Vyzkoušejte více receptů na paellu a najděte si ten nejoblíbenější! Každému vyhovují jiné kombinace. Můžete zkusit také vytvořit paellu dle vaší chuti!

Rádi byste vyzkoušeli opravdu tradiční španělské recepty a nevíte, kde je najít? Máme pro vás tip. Navštivte webovou adresu www.spanelskerecepty.cz. Na těchto internetových stránkách se dozvíte mnoho zajímavostí o španělské gastronomii a navíc jsou zde dostupné tradiční a originální španělské recepty. Jestliže vám bude scházet některá z typických surovin, můžete si je na těchto stránkách také rovnou objednat. Udělejte si pravou španělskou paellu také u vás doma! Vybírat můžete také z kvalitních španělských vín! U každého receptu navíc najdete jeho nutriční hodnoty či dobu přípravy. Jednotlivé pokrmy jsou také rozřazeny do kategorií fitness, labužnická, posilující, romantická a afrodiziakální.

postheadericon Recept na Vývar s játrovými knedlíčky

Vývar s játrovými knedlíčky

Recept na vývar s játrovými knedlíčky

Recept na vývar s játrovými knedlíčky

Suroviny

  • 1 a půl litru vývaru z masa a zeleniny
  • 2 mrkve
  • petržel
  • Petrželka

 

Na knedlíčky

  • 400g kuřecích jater
  • houska
  • trochu mléka
  • strouhanka
  • Petrželka
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek
  • Cibule
  • vejce

Postup

Ve vývaru povaříme pokrájenou zeleninu do poloměkka.

Mezitím si připravíme těsto na knedlíčky.Játra očistíme,pokrájíme a umeleme.

Česnek prolisujeme a spolu s naseknou cibulkou smícháme a játry.Housku rozmočíme v mléku promícháme s těstem.Přidáme vejce a bylinky a zahustíme strouhanou.

Těsto by mělo být hutné.Vytvoříme z něj knedlíčky které povaříme přímo ve vývaru.

Polévku podáváme posypanou petrželkou.

Dle chuti přidáme polévkovéstoviny uvařené zvlášt.

postheadericon Recept na Kynuté knedlíky z pekárny

Kynuté knedlíky z pekárny

Recept na knedlíky

Recept na knedlíky

Suroviny

  • 500g polohrubé mouky
  • vejce
  • Půl kostky droždí
  • 300ml mléka(i více)
  • sůl
  • 2 lžičky cukru
  • Ovoce na náplň
  • Tvaroh,máslo a moučkový cukr na ozdobu

Postup

Do pekárny nalijeme vlahé mléko.Nasypeme rozdrobené droždí a cukr a zaprášíme moukou.

Když vzejde kvásek přidáme vejce pokojové teploty a mouku se solí.

Nastavíme program těsto a necháme pekárnu dělat co umí.

Po dokončení programu by mělo být těsto krásně vykynuté.Tvoříme z něj knedlíky a ty plníme ovocem či libovolnou náplní.

Uvaříme je v dostatečném množství vody po každé straně asi 7 minut.

Uvařené je propícháme potřeme máslem.

Ozdobíme cukrem a tvarohem a zalijeme máslem dle chuti.

postheadericon Recept na Koláč s pudinkovou polevou

Koláč s pudinkovou polevou

Recept na pudinkový koláč

Recept na pudinkový koláč

Suroviny

  • 5 vajec
  • 130g cukru
  • Kypřící prášek do pečiva
  • Asi 300g polohrubé mouky
  • 130ml oleje

Na nápln

  • 2 vanilkové pudinky
  • lite mléka
  • Velká plechovka zavařených mandarinek
  • Trochu cukru

Na ozdobu

  • Půl tabulky hořké čokolády
  • Lžíce másla

Postup

Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a žloutky a stále mícháme.

Nasypeme do směsy olej, kypřící prášek a nakonec zahustíme moukou.

Upečeme na vymazaném plechu.

Z pudinku , cukru a mléka uvaříme pudink.Zalijeme jím upečený piškot a posypeme hojně mandarinkami.

Ztuhlý moučník pocákáme rozehřátou čokoládou.

postheadericon Recept na Hermelínovou pomazánku

Hermelínová pomazánka

Suroviny

  • Hermelín
  • 100g majonézy
  • 100g salámu
  • uvařené vejce
  • cibule
  • okurka
  • česnek
  • pepř
  • mletá paprika
  • hořčice

Postup

Hermelín nastrouháme, přidáme pokrájené vejce, salám, cibuli, okurku, česnek a promícháme s majonézou.Ochutíme solí, pepřem a hořčicí a paprikou dle chuti.Podáváme na pečivu.

postheadericon Recept na Fazolový salát se zeleninou

Fazolový salát se zeleninou

Suroviny

  • 300g bílých fazolí
  • sterilovaná okurka
  • kousek sterilované kapie
  • cibule
  • mrkev
  • půlka malého celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř
  • cukr
  • ocet
  • sůl

Postup

Fazole propláchneme a necháme nabobtnat asi 3 hodiny.Uvaříme je do měkka a posledních 2 minut k nim přidáme pokrájený celer s mrkví.

Zeleninu pokrájíme na kostičky a promícháme s fazolemi.Dochutíme je solí , octem, olejem  a kořením a necháme odležet.

postheadericon Recept na Houbové lívanečky

Houbové lívanečky

Suroviny

  • 400g hub
  • 4 vejce
  • 200g hladké mouky
  • mléko
  • sůl
  • 50g másla
  • lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • pepř
  • petrželka
  • olej

Postup

Houby pokrájíme na kousky a podusíme na másle s petrželkou.

Vejce rozšleháme s mlékem , kypřícím práškem a kořením.Nakonec přidáme podušené houby a ze směsy smažíme lívanečky.

Podáváme s chlebem a zeleninou.

postheadericon Recept na Hovězí guláš

Hovězí guláš

Suroviny

  • 500g hovězí kližky
  • lžíce sádla
  • 50g slaniny
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce strouhaného chlebu
  • 200ml piva
  • sůl
  • mletá paprika
  • špetka mleté pálivé papriky
  • pepř

Postup

Maso očistíme a pokrájíme.Cibuli a česnek okoupeme.Cibuli pokrájíme, česnek  rozetřeme.Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme a vyjmeme jí.K tuku z ní přidáme cibuli a podusíme jí.Po chvíli nasypeme ke směsy maso a zprudka ho opečeme.

Maso zaprášíme paprikou, přidáme chléb, pivo a česnek,podlijeme vodou  a uvaříme do měkka.

Hotový guláš posypeme na talíři slaninou a podáváme s vařenými bramborami.

postheadericon Recept na Králíka dušeného s lečem

Králík dušený s lečem

Suroviny

  • 4 porce králíka
  • 60g slaniny
  • 2 cibule
  • Půl litru leča
  • Kelímek smetany
  • Mletá paprika
  • Sůl

Postup

Porce králíka osušíme okořeníme solí a paprikou.Slaninu pokrájíme na kostičky a rozehřejeme na pánvi na které králíka opečeme po všech stranách.

PO chvíli přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, chvíli posmažíme a podlijeme vodou nebo masovým vývarem a dusíme do měkka.Těsně před dokončením ke směsy přidáme lečo a ještě chvíli povaříme.Nakonec zalijeme smetanou a prohřejeme.

Podáváme s těstovinami.