Posts Tagged ‘recepty z masa’

postheadericon Recept na Králíka dušeného s lečem

Králík dušený s lečem

Suroviny

  • 4 porce králíka
  • 60g slaniny
  • 2 cibule
  • Půl litru leča
  • Kelímek smetany
  • Mletá paprika
  • Sůl

Postup

Porce králíka osušíme okořeníme solí a paprikou.Slaninu pokrájíme na kostičky a rozehřejeme na pánvi na které králíka opečeme po všech stranách.

PO chvíli přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, chvíli posmažíme a podlijeme vodou nebo masovým vývarem a dusíme do měkka.Těsně před dokončením ke směsy přidáme lečo a ještě chvíli povaříme.Nakonec zalijeme smetanou a prohřejeme.

Podáváme s těstovinami.

postheadericon Recept na Králičí játra po Italsku

Králičí játra po Italsku

Suroviny

  • Játra ze 2 králíků
  • Červená paprika
  • 2 rajčata
  • cibule
  • olej
  • mletá paprika
  • pepř
  • sůl

Postup

Játra omyjeme očistíme a odblaníme a pokrájíme na menší kousky.Rajčata spaříme horkou vodou , oloupeme a pokrájíme na kostičky.

Papriky  zbavíme semínek a pokrájíme na proužky a cibule na kostičky.

Cibuli osmažíme na oleji do zlatava a dáme jí stranou.Do oleje vložíme játra a osmažíme je asi 2 minuty.Po té zmírníme oheň ,přidáme zbylé suroviny kromě soli a dusíme asi 4-5 minut.Nakonec játra osolíme a podáváme s rýží.

postheadericon Recept na Srnčí na smetaně se žampióny

Srnčí na smetaně se žampióny

Suroviny

  • 800g srnčího hřbetu
  • 70g másla
  • kousek celeru
  • mrkev
  • petržel
  • cibule
  • 3 plátky slaniny
  • půlka citrónu
  • trocha hladké mouky(asi 2-3 lžíce)
  • kelímek smetany
  • 3 lžíce bílého vína
  • 100g žampiónů
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • Tymián
  • Jalovec
  • Ocet

Postup

Maso očistíme, odblaníme a postranní žeberní kostičky odsekneme a hřbet opláchneme.

Suché čisté maso osolíme a potřeme drceným jalovcem.

K masu připevníme nití slaninu.Zeleninu oloupeme a osmažíme spolu a cibulí na kousku másla.

Po té přidáme maso a také jej osmažíme.Maso zalijeme horkou vodou , troškou octa a kořením dusíme do měkka.

Maso vyjmeme a omáčku zahustíme světlou jíškou z hladké mouky a másla a omáčku povaříme.Hotovou omáčku procedíme před cedník a zjemníme vínem a smetanou.

Žampióny očistíme a podusíme na troše másla a přidáme je spolu s octem, solí do omáčky.

Omáčku podáváme s houskovými knedlíky.