Posts Tagged ‘španělsko’

postheadericon Gastro balení

Španělsko to není pouze destinace, která může nabídnout krásnou přírodu a lákavé historické památky, ale také skvostnou gastronomii. Španělsko se vyznačuje neodolatelnými pokrmy jako je například paella, ale také skvostnými víny nejrůznějších odrůd. Jednotlivá vína si můžete vybrat na této webové adrese: www.bmcbrno.cz/spanelska-vina.

Vína s lahodnou chutí

Španělská vína mají nezaměnitelnou chuť i barvu. Nejčastěji pěstovanými odrůdami španělského červeného vína patří odrůdy Tempranillo, Garnacha, Syrah a Merlot. Díky příznivému podnebí není Španělsko pouze dodavatelem červeného bíla, ale také bílého. Vinařskými oblastmi, z nichž pochází skvostná španělská vína, jsou zejména Rioja a Ribera del Duero. Vína pěstovaná v těchto oblastech patří k těm nejlepším, nejvyhledávanějším a nejoceňovanějším vínům na světě. Pochutnáte-li si rádi na sladkých vínech, pak by Vašim chuťovým pohárkům neměla uniknout vína Bodegas Perez Barquero pocházející z regionu Montilla – Moriles, který najdete v nejjižnější části Španělského království.

Vinařství Bodegas Perez Barquero se specializuje na pěstování sladké odrůdy vína Pedro Ximénes. Z této odrůdy stojí bez pochyb za zmínku zejména víno Gran Barquero Pedro Ximenéz. Barva tohoto vína je antracitová s odstíny mahagonu a jodu. Přičichnete-li k tomu vínu, ucítíte vůni rozinek smíchanou s vůní exotického dřeva, kávy nebo kakaa. V závěru na patře ucítíte chuť kávy s mlékem. Toto víno získalo několik ocenění. Naposledy v roce 2013 se toto víno stalo vítězem soutěže Grand Wine & Degustation Test ČR. Doporučená teplota podávání je 15 – 20 stupňů Celsia. Vychlazené je možné podávat při teplotě 10 – 12 stupňů Celsia. S gastro balením dodáte Vašemu pohoštění tu nejlepší atmosféru.

postheadericon Vaříme španělské recepty v kurzech vaření

Dušený králík na čokoládě

Dušený králík na čokoládě, zdroj: spanelskerecepty.cz

Milujete španělskou kuchyni, ale recepty vámi připravované postrádají originální chuť. Možná k tomu přispívají nevhodné ingredience, možná malá změna v postupu, která má zásadní vliv na výsledek. Nebo jste nikdy pořádně nevařili a rádi byste se naučili pár receptů na skvělá španělská jídla? Ať tak či onak, pomoc, zábavu a spoustu zajímavostí, tipů a triků najdete na kurzech vaření v Brně.

Kurzy vaření Brno vede šikovný šéfkuchař Robert Janíček, který je schopen připravit tradiční pokrmy všech španělských regionů. Cenné zkušenosti týkající se španělské gastronomie získal cestováním po Španělsku a v současné době je rád v kurzech předává dál. V kurzech vaření se naučíte správně zpracovávat zeleninu, poznáte originální španělské suroviny, se kterými jste možná doposud nikdy nepracovali, a nakonec pod vedením šéfkuchaře připravíte vynikající španělské menu začínající jednohubkami tapas a končící klasickým španělským dezertem.

Kurzy vaření v Brně se pořádají v pravidelných termínech, na internetových stránkách http://www.spanelskakuchyne.cz/ tedy sledujte sekci plánované akce a své místo si včas zarezervujte. Účast na kurzech vaření vás značně obohatí po vědomostní i praktické stránce a vy se budete moci doma „vrhnout“ do přípravy těch nejvybranějších pokrmů a svým uměním ohromovat celou rodinu.

Kurzy vaření v Brně jsou příjemným začátkem, jak proniknout blíže do španělské gastronomie, jak poznat tradiční paellu, sušené vepřové maso jamón či rozmanité tapas a jak se naučit vařit jiný typ zdravějších a lehčích pokrmů, než poskytuje česká kuchyně.

postheadericon Andaluská paella

Andaluská paella

typicka-valencijska-paellaŠpanělsko je rozmanitá země, která okouzlí každého svého návštěvníka. Již jste Španělsko navštívili? Kromě specifické kultury, přírody a temperamentu vás jistě nadchnula také španělská kuchyně. Španělé si užívají svůj život a k tomu nezpochybnitelně patří také dobré jídlo a pití. Delikatesy, které můžete ochutnat právě ve Španělsku, budete chtít jíst každý den.

Asi nejtypičtějším španělským jídlem je andaluská paella. Nemůžete strávit dovolenou ve Španělsku, aniž byste paellu alespoň jednou ochutnali. Paella je lahodný pokrm, který je připravovaný z rýže, zeleniny, koření, atd. Samozřejmě existuje mnoho variant jak paellu připravovat. Mezi tři nejznámější varianty patří paella valenciana, paella de marisco a paella mixta.

Nevíte, jak se konkrétní druh paelly připravuje? Jednoduše si recept vyhledejte online! Recepty online jsou nejsnazším způsobem, jak najít recept svého oblíbeného jídla. Dejte si však pozor, aby byl recept skutečně originální. Například paella valenciana se připravuje z rýže, červených fazolí, bílých fazolí, rajčat, králičího a kuřecího masa a koření.

typicka-valencijska-paella-2V paelle na katalánský způsob zase najdete klobásky, vepřové maso, cibuli, hrášek, rajčata, artyčoky, mandle, atd. Vyzkoušejte více receptů na paellu a najděte si ten nejoblíbenější! Každému vyhovují jiné kombinace. Můžete zkusit také vytvořit paellu dle vaší chuti!

Rádi byste vyzkoušeli opravdu tradiční španělské recepty a nevíte, kde je najít? Máme pro vás tip. Navštivte webovou adresu www.spanelskerecepty.cz. Na těchto internetových stránkách se dozvíte mnoho zajímavostí o španělské gastronomii a navíc jsou zde dostupné tradiční a originální španělské recepty. Jestliže vám bude scházet některá z typických surovin, můžete si je na těchto stránkách také rovnou objednat. Udělejte si pravou španělskou paellu také u vás doma! Vybírat můžete také z kvalitních španělských vín! U každého receptu navíc najdete jeho nutriční hodnoty či dobu přípravy. Jednotlivé pokrmy jsou také rozřazeny do kategorií fitness, labužnická, posilující, romantická a afrodiziakální.