Posts Tagged ‘z pekárny’

postheadericon Recept na Kynuté knedlíky z pekárny

Kynuté knedlíky z pekárny

Recept na knedlíky

Recept na knedlíky

Suroviny

  • 500g polohrubé mouky
  • vejce
  • Půl kostky droždí
  • 300ml mléka(i více)
  • sůl
  • 2 lžičky cukru
  • Ovoce na náplň
  • Tvaroh,máslo a moučkový cukr na ozdobu

Postup

Do pekárny nalijeme vlahé mléko.Nasypeme rozdrobené droždí a cukr a zaprášíme moukou.

Když vzejde kvásek přidáme vejce pokojové teploty a mouku se solí.

Nastavíme program těsto a necháme pekárnu dělat co umí.

Po dokončení programu by mělo být těsto krásně vykynuté.Tvoříme z něj knedlíky a ty plníme ovocem či libovolnou náplní.

Uvaříme je v dostatečném množství vody po každé straně asi 7 minut.

Uvařené je propícháme potřeme máslem.

Ozdobíme cukrem a tvarohem a zalijeme máslem dle chuti.

postheadericon Recept na Podmáslový chléb z pekárny

Podmáslový chléb z pekárny

Recept na podmáslový chléb

Recept na podmáslový chléb

Suroviny

  • 375g podmáslí
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • pšeničná chlebová mouka 500g
  • ¾ balíčku suchého droždí

Postup

Podmáslí, sůl,cukr, mouku a droždí nasypeme do pekárny.Je důležité,aby suroviny byly pokojové teploty a vložily se do pekárny v uvedeném pořadí. Na pekárně zvolíme požadovaný program- tedy toastový a dáme péci.

Tip- chléb je možné obohatit třeba slunečnicovými semínky.